sobota, 30 marca 2013

Wesołych Świąt ♥




 Kochani! Chciałabym Was złożyć najserdeczniejsze życzenia z okazji świąt Wielkanocnych. Dobrego jajka, fajnego zajączka, żeby były bez stresu i miłego spędzenia czasu w gronie najbliższych. Odważcie się powiedzieć wartym tego osobom co czujecie, zadzwońcie do tych, za których głosem tęsknicie i przeproście tych, którzy na to zasługują ! Życzę Wam siły do zrobienia tego wszystkiego i znalezienia osoby, której serducho bije w takim samym rytmie jak Wasze!
Oraz...mokrego Dyngusa! Tylko oby nie śnieżnego ;) 





piątek, 29 marca 2013

Waiting for spring

Pogoda jest straszna.Niby jest już wiosna, a jest zimno, śnieg aż nie chce się z domu wychodzić. A jeśli jest taka pogoda,to nie mam szans,by wrzucić tu dla Was jakieś moje stylizacje, ale obiecuję-gdy zrobi się troszkę cieplej outfitów przybędzie! :)  Przygotowałam dla Was mix zdjęć. Trochę z tumblra,trochę moich zdjęć. 


 1. Tumblr city 2. My nail polishs 3. Me 4. Me 5. Tumblr sea 6. Tumblr girl

czwartek, 28 marca 2013

Free time

Nareszcie wolne! Cały tydzień laby i wysypiania się Dzisiejszy dzień zaliczam do udanych. Spotkałam się z moją przyjaciółką w mieście. Kupiłam prezenty świąteczne, wstąpiłam także do fotografa, gdyż musiałam zrobić sobie zdjęcie do paszportu, bo stary mi się przeterminował, a w maju czeka mnie wycieczka do mojego kochanego Paryża! Już nie mogę się doczekać :D
 A Wy jak spędzacie wolne dni?


Wczoraj upiekłam pyszne babeczki *.*


SKŁADNIKI :
  • 2 jajka
  • 0.5 szklanki cukru
  •  pół łyżeczki cukru waniliowego
  •  1 szklanka mąki
  •  1 łyżeczka proszku do pieczenia
  •  0.5 kostki margaryny 




PRZYGOTOWANIE:
  
2 jajka całe utrzeć. Z 0.5 szklanki cukru + cukier waniliowy dodać do 1 szklanki mąki. Zmieszać z 1 łyżeczką proszku do pieczenia. Dobrze wymieszać. Pół kostki margaryny rozpuścić wlać letnią do ubitej masy. Wlać do ubitej masy. Wlać do blaszki. Piec niecałe 20 minut w 180 stopniach.
Przepis na 12 babeczek.



LUKIER :
  •  sok z cytryny ( na oko)
  • cukier puder ( na oko)
Jeżeli uznacie, że lukier jest za kwaśny, dodajcie wody. Ma to być konsystencja gęstej śmietany. 




środa, 27 marca 2013

xoxoxo Capp .♥

Małe przypomnienie, dla nowych turystów mojego bloga.  Jestem Grażyna,mam 16 lat.Mieszkam w Opolu. Niedawno prowadziłam bloga o moim życiu, modzie, ale z niezależnych ode mnie przyczyn postanowiłam na nowo zacząć blogowanie oraz nowy rozdział w moim życiu.

Blog będzie poświęcony mojemu życiu, nie za braknie również outfitów, gotowania oraz  fotografii, która jest moją pasją Jeśli z czasem spodoba Ci się mój blog, zostań obserwatorem. Jeśli byłeś już obserwatorem na ''starym'' blogu, to zapraszam do czytania i obserwowania oraz, jeśli chcesz, opublikuj mojego bloga na Twoim,a ja się odwdzięczę :) Dziękuję .